Go Karting Göteborg

GOKART BARN

TAXIKART

gokart kids
 • Från 90 cm

  Medpassageraren måste vara över 90 cm för att få åka med.

 • Passar för nybörjare

  Taxikart är till för att lära barn som aldrig kört innan eller är osäkra hur man kör. Båda kan styra, du som vuxen kan lära ut och känna huruvida barnet klarar av det eller inte.

JUNIORKART

gokart junior göteborg
 • Från 125 cm & 7 år

  Föraren måste vara över 125 cm & 7 år för att köra. För barn som aldrig kört något tidigare gäller Taxikart första heatet.

 • Passar ovana förare

  Juniorkartar är ett alternativ för barn som inte har längden/förmågan att köra vuxenkartar och som inte vill åka Taxikarten.

VUXENKART

 • Från 140 cm

  Föraren måste vara över 140 cm för att köra. För ovana förare rekommenderas Taxikart eller Juniorkart då de är både lättare och snällare att styra.

 • Passar vana förare

  Vuxenkartarna passar långa och vana förare. Hastigheten anpassas efter körförmågan.

Gokart barn - En rolig upplevelse

Första gången på vår gokartbana skall vara en positiv upplevelse. Vi på Go karting Göteborg är noga med att anpassa kart och hastighet efter varje enskild förares kunskap. Hos oss finns nästan något för alla, men driftng är vi ensamma om!

Första gången

För dig som är osäker på hur allt går till. Längden mäts med skor, med detta sagt så gäller inte styltor som skor. Barn som aldrig kört något motordrivet (radiobilar på Liseberg och ”gokart” på Skarasommarland räknas inte som att man kört något motordrivet innan) rekommenderar vi Taxikarten. Du gör barnet en tjänst att börja med Taxikarten då det minimerar risken för incidenter och barnet blir en säkrare förare när de går över till egen kart. Hjälm och dräkt finns men de flesta kör som de är då dräkten kan bli väldigt varm. Genomgång av karten och körteknik görs alltid för nya förare, har du glömt eller är osäker fråga gärna någon i personalen så svarar vi mer än gärna.

PRISER KÖRPASS

1 Heat

190kr
 • Ett 8 min pass
 • För dig som vill prova på
 • Boka online eller ring 031-126588

3 Heat

500kr
 • 3x8 min
 • Per person, körs samma dag
 • Boka online eller ring 031-126588

FAQ - Gokart barn

Vanliga frågor om gokart för barn

Har gokart åldersgräns?

Nej, däremot har vi en längdgräns på 100cm som gäller för Taxikartarna.

Anledningen till att vi har längdgräns är för att barnen ska sitta korrekt och säkert i karten. Skulle det hända en olycka så ska barnen vara så säkra som det möjligen går.

Har gokart längdgräns?

Ja, på vår bana är det från 100cm, då gäller det Taxikartarna som är en dubbelkommandokart där den vuxna föraren sitter med gas/broms och båda kan styra.

För våra juniorkartar är längdgränsen 125cm med en åldersgräns på 7 år. Anledningen till åldersgränsen i juniorkartarna är för att barnen skall kunna regler samt ha motoriken för att köra. Barn under 7 saknar oftast någon av dessa samt konsekvenstänket att ’man kör inte i väggar som på TV-spel’. Alla barn är självklart olika men vi måste sätta gränsen någon stans och då är det majoriteten den sätts efter.

För vuxenkartar är det 140cm som gäller, detta för att barnet ska sitta korrekt och nå pedalerna utan att ha helt raka ben (man ska sitta med böjda knän för att inte få knäskador om det skulle ske en olycka).

Hur många pass kör folk vanligvis?

Ett heat/körpass är 8 min körtid på banan.

Antalet pass som folk kör varierar helt med hur mycket tid de har, ekonomi, orken m.m. Är det första gången kan två körpass vara bra, första körningen har de oftast ”ingen aning om vad de gör” och andra passet känner de sig mer trygga i sin körning.

Har barnet kört innan så vet de ofta själva vad de vill eller orkar. 100 körningar kanske är att ta i men 2-3 gånger tenderar att vara det vanligaste.

Kostar Taxikarten dubbelt så mycket?

Nej, priset gäller per kart inte per person. 

Taxikarten är främst till för att lära yngre förare och de som är osäkra/nervösa att köra. Den är även till för de med en funktionsvariation som gör att de själva inte klarar av att köra. 

Kan man ge bort gokartkörning i julklapp/present?

Ja, vi har möjligheten skriva körpass som julklapp/present.

Antingen besöker man oss och löser det på plats eller så kan man beställa via vår hemsida. Observera att beställningar via vår hemsida kan ta några dagar att få hemskickade då de skickas med posten.

Rulla till toppen